Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (09/03/12) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Τ.Ε.Τ. (09/03/12)
Σαν προέκταση της επίθεσης που δέχεται η κοινωνία, εξαφανίζεται και ο χαρακτήρας του πανεπιστημίου έτσι όπως τον ξέραμε. Με το νέο νόμο - πλαίσιο στην παιδεία καταργούνται οι όποιες ελευθερίες των φοιτητών και των εργαζομένων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (κατάργηση ασύλου, εντατικοποίηση σπουδών). Επίσης, το πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε επιχείρηση, τα πτυχία διαλύονται, η φοιτητική μέριμνα εξαφανίζεται και το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου καταργείται.

Σημαντικό κομμάτι του νόμου είναι η αλλαγή της διοίκησης του Πανεπιστημίου, όπου το νέο συμβούλιο που θα εκλεγεί, θα περιλαμβάνει από μάνατζερ μέχρι πρώην πολιτικούς, Ο σύλλογος φοιτητών Π.Τ.Ε.Τ εναντιώνεται στο νέο νόμο και κατ' επέκταση σε όλες τις εφαρμογές του όπως και το νέο συμβούλιο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας εξέφραζε το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης. Γι 'αυτό και τους διαμηνύουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους στις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης και σε οποιαδήποτε διαδικασία έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.


Προχωράμε σε :

  • πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 10/03 στις 12:00 στην Ακαδημία
  • κατάληψη πρυτανείας την Τρίτη 13/03 στις 08:00 (παραμονή των εκλογών)
  • ματαίωση/σαμποτάζ των εκλογών του συμβουλίου διοίκησης την Τετάρτη 14 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 08:00 στην αίθουσα λόγου και τέχνης
  • κατάληψη της σχολής (και της γραμματείας) ανήμερα των εκλογών (14/03,16/03)


                                                         Σύλλογος Φοιτητών Π.Τ.Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου