Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Π.Τ.Ε.Τ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

            Το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται όλο και περισσότερο και όλο και πιο βίαια στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, στους εργαζόμενους, σε φοιτητές και μαθητές, στους άνεργους, στους μετανάστες, στους συνταξιούχους, αλλά και σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια σ' αυτό. Επιτίθενται με απολύσεις και επιστρατεύσεις, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την διάλυση της δημόσιας υγείας, εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε όλη αυτή την επίθεση, δε θα μπορούσαν να μείνουν απ' έξω οι μαθητές κι οι φοιτητές.
            Συγκεκριμένα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απολύονται καθηγητές, συγχωνεύονται σχολεία, εφαρμόζεται το νέο λύκειο, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές θα υποβάλλονται σε συνεχείς εξετάσεις, καταργούνται ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. Στα πανεπιστήμια, η μείωση του προϋπολογισμού, οι απολύσεις εργαζομένων και συμβασιούχων καθηγητών έρχονται ως συνέχεια των νόμων των προηγούμενων χρόνων, δηλαδή του νόμου Διαμαντοπούλου, της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου και του σχεδίου Αθηνά. Με τους νόμους αυτούς ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και η εντατικοποίηση των σπουδών, καταργείται και επίσημα το άσυλο, η φοιτητική μέριμνα συρρικνώνενται όλο και περισσότερο, η διοίκηση περνά στα χέρια των μάνατζερ και των επιχειρηματιών. Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος επιδιώκει να διαλύσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
            Βέβαια, δεν πρόκειται ούτε για μεμονωμένες, ούτε για τυχαίες κινήσεις, αλλά για κινήσεις που εντάσσονται στη μακροχρόνια στρατηγική του καπιταλιστικού κράτους, η οποία θέλει να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Για να εξασφαλίσει την κυριαρχία του, χρησιμοποιεί τους φασίστες ως προέκτασή του, με σκοπό να τρομοκρατεί όσους “ενοχλούν” το σύστημα, όσους ανθρώπους αγωνίζονται, όσους δε συμβαδίζουν με τα πρότυπα και τα ιδεώδη τους. Πάγιος σκοπός, λοιπόν, του κράτους είναι να εξαλείψει κάθε φωνή αντίστασης και κάθε προσπάθεια ανατροπής του.
            Παρά τις έντονες προσπάθειες καταστολής των ταξικών και κοινωνικών μας αγώνων, δε φιμωνόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην καταδυνάστευση των ζωών μας και στο σύστημα που την εξαπολύει. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό. Ως φοιτητές, αγωνιζόμαστε στο πλάι των απεργών και των καταληψιών μαθητών. Βρισκόμαστε μαζί στο δρόμο, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν. Ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης αποφασίζει τη συνέχιση της κατάληψης για δεύτερη εβδομάδα, παράλληλα με την απεργία διαρκείας των εργαζομένων του πανεπιστημίου. Καλούμε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους  να μαζικοποιήσουν τις συνελεύσεις τους και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.
           
·        ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ
·        ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
·        ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
·        ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ, ΧΩΡΟΥΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συντονιστικό Κατάληψης Π.Τ.Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου