Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα πλαστικών τεχνών και επιστημών της τέχνης λειτουργεί από το 2000 στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δυστυχώς αποτελεί άλλο ένα από τα πολλά τμήματα που δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο του.

Αρχικά ξεκίνησε ως θεωρητικό τμήμα ,ενώ στη συνεχεία απέκτησε περισσότερο εργαστηριακό-εικαστικό χαρακτήρα κατ’ επιλογή των φοιτητών.

Ο χαρακτήρας της διαμόρφωσης του προγράμματος σπουδών επί μια δεκαετία είναι κατά βάση πειραματικός .

Το τμήμα διατηρεί δυο κατευθύνσεις , την θεωρητική που βασικοί άξονες τις είναι η ιστορία και η θεωρία της τέχνης ενώ έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και εικαστικά μαθήματα . και την εικαστική που κινείται γύρω από τις εικαστικές τέχνες, ενώ παρέχεται σε μικρό βαθμό γνώση κάποιων εφαρμοσμένων . παράλληλα υποχρεωτική είναι η παρακολούθηση περισσοτέρων από ένα εργαστήρια εικαστικής φύσεως , καθώς παρέχεται και μια καλή θεωρητική κατάρτιση.

Τα βασικά προβλήματα του τμήματος είναι
1.η μη αναγνώριση του πτυχίου από τους δημοσίους φορείς, (παιδαγωγικό ινστιτούτο (ΠΕ08) και εικαστικό επιμελητήριο , για την εικαστική κατεύθυνση)
2. η στέγαση του που γίνεται σε μη κατάλληλα και εξοπλισμένα κτήρια για τη χρήσης τους , όπως επίσης και
3. η έλλειψη μονίμου διδακτικού προσωπικού και παροχής υλικών αποτέλεσμα τις ελλιπούς χρηματοδότησης του τμήματος .

Παρόλα τα προβλήματα όμως παραμένει ένα τμήμα μοναδικό και ιδιαίτερο , το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τα αντίστοιχα με αυτό κυρίως χάρη στην εργατικότητα των φοιτητών και των καθηγητών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου