Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Εδώ και δέκα χρόνια τώρα , το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και επιστήμων της τέχνης , όπως και άλλες σχολές στην Ελλάδα , ανήκουν στη κατηγορία των «πειραματόζωων»  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . 
Είναι ένα τμήμα  που δημιούργησε το Δημόσιο , και  στη πορεία το ίδιο το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει  τους απόφοιτους του  ως επαρκείς για  να εξασκήσουν το επάγγελμα που επέλεξαν  να σπουδάσουν.
Πέρα από τα επαγγελματικά δικαιώματα , επιπλέον άλυτα θέματα κληρονομεί κάθε  νέο ακαδημαϊκό έτος .   Κτιριακές υποδομές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών και μετέωρο διδακτικό προσωπικό που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους καθηγητές .
Πριν καν διατυπωθεί ο νέος νόμος πλαίσιο  (Σχέδιο Καλλικράτης)  για την εκπαίδευση  και περιμένοντας δυσοίωνες εξελίξεις σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λεγόμενα, το Υπουργείο παιδείας έχει καταφέρει να αναστείλει την  «όποια»  λειτουργία του τμήματος . 

Δίνοντας το διπλάσιο αριθμό εισακτέων που προφανώς  όσα  προαναφέρθηκαν  , δεν μπορεί να καλύψει  της ανάγκες τους.

Μην υπογράφοντας τις συμβάσεις των καθηγητών 407 και χωρίς να εγγυάται την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων , μετά από επανειλημμένες εισηγήσεις του παιδαγωγικού ινστιτούτου και άλλων φορέων σχετικών με το αντικείμενο του τμήματος .

Κυρία – κύριοι υπουργοί  
Φτάνει πια η διαιώνιση των πειραμάτων στην παιδεία .
Δεν μπορείτε να μεταβαίνετε σε  μεγαλεπήβολες μεταρρυθμίσεις  της παιδείας όταν δεν έχετε λύσει στοιχειώδη προβλήματα που προϋπάρχουν στην εκπαίδευση για παράδειγμα  όπως το τμήμα αυτό.
 Ας μην ξεχάσουμε τέλος ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση αυτή τη στιγμή υπάρχει για να προάγει  γνώση όχι απαραίτητα εμπορεύσιμη αλλά χρήσιμη ,να δημιουργεί έναν σωστό άνθρωπο στη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου