Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

PASO

  Η διαδικασία έκδοσης πάσο άλλαξε! Πλέον η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά,στη συνέχεια θα εγκρίνεται από τη γραμματεία (η οποία θα ελέγχει εαν πληρούμε τις προϋποθέσεις για την απόκτησή του) και έπειτα, θα μπορούμε να επιλέγουμε από ποιο μαγαζί θα το παραλαμβάνουμε.Παρ’όλο που στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησησς Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) αναφέρεται ότι τα προσωπικά μας δεδομένα θα διασφαλίζονται και δεν θα διαρρέουν, στο τελευταίο άρθρο αναφέρει ρητά ότι “Σε κάθε περίπτωση η ΕΔΕΤ Α.Ε. (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων όρων και προϋποθέσεων μόνο κατόπιν ενημέρωσης των συμμετεχόντων φοιτητών μέσω της παρούσας ιστοσελίδας (http://paso.minedu.gov.gr). Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες φοιτητές οφείλουν να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του έργου και να ελέγχουντους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους.” Δηλαδή, οι όροι και οι προϋποθέσεις μπορούν ν’αλλάξουν ανα πάσα στιγμή (προφανώς εις βάρος μας) και μας λένε ότι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε την ιστοσελίδα (άσχετα αν θα έχουμε βγάλει πάσο-δηλαδή αν θα έχουμε αποδεχτεί τους όρους-ή όχι). Επιπλέον, η έκδοση πάσο “συνεπάγεται τη αυτόματη αποδοχή των παρόντων όρων συμμετοχής οι οποίοι προκύπτουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο”. Άρα, όταν θα βγάλουμε το νέο πάσο, υποννοείται εκτός των άλλων ότι αποδεχόμαστε και μέρη του νέου νόμου-πλαίσιο.
     Με την αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης πάσο, τα προσωπικά μας δεδομένα θα δίνονται σε εταιρίες (στα σημεία όπου θα τα παραλαμβάνουμε) με έναν εκβιαστικό τρόπο. Εκβιαστικό τρόπο γιατί εαν διαφωνούμε με αυτό το ηλεκτρονικό “φακέλωμα” ή με τη “συνεργασία” ανώτατης εκπαίδευσης-εταιριών, δε θα μπορούμε να έχουμε τις εκπτώσεις που δικαιούμαστε ως φοιτητές ή θα πρέπει να υποταχτούμε σ’αυτά τα προστάγματα.
     Αρνούμαστε ν’αφήσουμε να διαρρεύσουν τα προσωπικά μας στοιχεία σε οποιαδήποτε εταιρία ΑΕ, να συνδιαλλαγούμε με εταιρίες και δεν θ’αφήσουμε με κανένα μέσο και σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο, γι’αυτό και ο φοιτητικός μας σύλλογος αποφάσισε έως και τις 30/09 να μην αφήσει να γίνει καμία διαδικασία έκδοσης πάσο στη σχολή μας. Καλούμε όλες τις σχολές όλων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ να πράξουν το ίδιο για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να συντονιστούμε και να συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας σχετικά με το θέμα.
Φοιτητικός Σύλλογος Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης (Π.Τ.Ε.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου