Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ  

   Ο νόμος 4009/11 (νόμος Διαμαντοπούλου) είναι ένα σύνολο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων ο οποίος έρχεται σε ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση (από οποιονδήποτε άλλον προηγούμενο) στις ανάγκες και τα συμφέροντά μας. Βλέπουμε ακόμα ένα νόμο ο οποίος έρχεται σύμφωνος με τη γενική τάση της εξουσίας να κατακερματίζει ότι έχει απομείνει από τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας. Για την ομαλή εφαρμογή τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεων προαπαιτούμενο είναι η όξυνση της καταστολής. Και συμπληρωματικά με την καταστολή, σε τέτοιες καταστάσεις δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους καλοθελητές να εξασκήσουν το άμισθο επάγγελμα της ρουφιανιάς.

   Τα παραπάνω τα είδαμε να υλοποιούνται τι φθινόπωρο του 2011 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Φυσικής, όπου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Έγινε, λοιπόν, κατάληψη μιας εβδομάδας σε περίοδο εξεταστικής. Έπειτα από τη λήξη της κατάληψης, σαν αντίποινα, το τμήμα των καθηγητών αποφάσισε να μη δοθούν τα μαθήματα που είχαν χαθεί. Οι φοιτητές ζήτησαν αναπλήρωση αυτών των μαθημάτων κι αυτό που έλαβαν ήταν άρνηση και εμπαιγμό. Στη συνέχεια, έγινε γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, η οποία αποφάσισε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας γι' αυτό το ζήτημα. Σαν απάντηση, οι καθηγητές κάλεσαν την αστυνομία και ρουφιάνεψαν τα ονόματα συγκεκριμένων φοιτητών στην ασφάλεια, στοχοποιώντας τους για την αγωνιστική τους δράση.

   Η διαδικασία πειθαρχικού συμβουλίου ξεκίνησε το Νοέμβρη του '11 και ενώ φαινόταν ότι είχε παγώσει, ξαναέρχεται στο προσκήνιο τώρα, προφανώς με στόχο τη μείωση των αντιδράσεων. Το πειθαρχικό συμβούλιο που θα γινόταν στις 22/10 αναβλήθηκε κι έτσι το θέμα παραπέμπεται στη Σύγκλητο.

Ως Φοιτητικός Σύλλογος Π.Τ.Ε.Τ. είμαστε αλληλέγγυοι στους 12 διωκόμενους φοιτητές και εναντιωνόμαστε στην καταστολή και την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της παιδείας
  • Αλληλεγγύη στους 12 διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού Κρήτης
  • Καμία δίωξη, καμία ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων 
Φοιτητικός 
Σύλλογος 
Π.Τ.Ε.Τ.
31/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου